Over ons

De KiVaDa

Al meer dan 20 jaar lang organiseert een enthousiaste vrijwilligersgroep de KiVaDa. KiVaDa staat voor Kinder Vakantie Dagen. De KiVaDa vind elk jaar plaats in de laatste week van de zomervakantie. Waar wij toen begonnen zijn met een groep van 30 kinderen zijn we ieder jaar gegroeid waardoor er nu meer dan 250 kinderen elk

jaar meedoen. Voor alle kinderen uit de wijken De Huet, Dichteren, De Hoop en Wijnbergen organiseren wij 3 dagen vol activiteiten. Sinds een paar jaar is de KiVaDa een stichting die is opgezet door een kleine groep vrijwilligers die het niet aan konden zien dat de KiVaDa anders zou verdwijnen. Wij vrijwilligers zijn erg trots dat we het stokje van alle andere vrijwilligers die de KiVaDa hebben georganiseerd hebben mogen overnemen!
Tijdens de KiVaDa nemen wij de kinderen mee in een spannend verhaal waar wij de dag mee beginnen en eindigen. Op maandag zullen de kinderen hun tijd besteden aan het bouwen van een hut. De hamers komen tevoorschijn en overal hoor je timmerende kinderen om je heen. In de middag mogen de kinderen dan eindelijk gaan verven waardoor de hutten een mooi kleurtje krijgen. Op de dinsdag hebben we voor de kinderen een dagdeel met waterspelen. Even weg bij de hutten, zwemkleding aan en het is tijd om met water te spelen. Het andere dagdeel werken ze verder aan de hutten. De woensdag is voor veel kinderen de laatste dag. Deze dag word voor alle kinderen iets georganiseerd (kan per jaar verschillen). Dit kan verschillen van een speurtocht tot aan een marktje. Woensdag is de dag van de beste hut verkiezing. De kinderen oefenen de presentatie van de hut die ze hebben gemaakt. Als de jury dan komt kijken wordt het wel spannend. Aan het eind van de middag maakt de jury dan eindelijk bekent welke twee hutten er hebben gewonnen. De woensdag word afgesloten met een toneelstuk en een groot applaus voor alle kinderen en vrijwilligers.

Maar voor de kinderen uit groep 7 & 8 is de KiVaDa nog niet voorbij. Zij mogen nog deelnemen aan een spannend avondprogramma. Zodra het begint te schemeren gaan de kinderen op pad en beleven ze een avond die ze niet snel zullen vergeten. Als afsluiter mogen de kinderen gezellig blijven slapen in de grote tent. Op de donderdag is het alweer afgelopen voor iedereen. Voor de kinderen die zijn blijven slapen zal er nog een ontbijtje zijn voordat ze rond 9 uur worden opgehaald door hun ouders. De vrijwilligers helpen allemaal nog met opruimen en kunnen aan het eind van de middag ook naar huis.

Op de vrijdagavond wordt er voor alle vrijwilligers als bedankje nog iets georganiseerd. Hier kunnen we napraten over een gezellige en zeer geslaagde week. Aan het eind van de avond is het dan toch voor iedereen voorbij en sluiten we de avond af met het oog op volgend jaar dat we alle vrijwilligers weer terug zien. Want zonder alle hulp van de vele vrijwilligers is de KiVaDa niet mogelijk!

Scroll naar boven